Imtech vertrouwt op Aperi bij renovatie en uitbreiding van woonzorgcentrum Les Tilleuls

Imtech vertrouwt op Aperi bij renovatie en uitbreiding van woonzorgcentrum Les Tilleuls

Imtech, de multi-technical experts bij uitstek, werd als onderaannemer betrokken bij de renovatie en uitbreiding van woonzorgcentrum Les Tilleuls. Dit project loopt in opdracht van het OCMW van Sint-Gilles (Brussel). Voor het oproepsysteem koos Imtech voor Aperi. We spraken met Edouard Dheere, Project Manager Electricity bij Imtech, over dit project.

De renovatie en uitbreiding van WZC Les Tilleuls in Sint-Gillis is geen klein project. De eerste fase ving aan in 2020, intussen is de 3de fase in volle ontwikkeling. Het einde van het project wordt verwacht in de lente van 2024. Imtech werd, als onderaannemer van het project voor de elektriciteit en elektronica, gevraagd om ook het nodige te voorzien voor oproepsysteem en toegangscontrole. “Bij het verkennen van de markt hadden we verschillende systemen die tot de mogelijkheden behoorden,” zegt Edouard Dheere van Imtech. “Er was de nodige budgettering voorzien, en na een zorgvuldige studie kwam Aperi uit de bus met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.”

Aperi stond en staat Imtech bij met de installatie van het oproepsysteem en voorzag Imtech van alle nodige plannen om de installatie zo vlot mogelijk te laten verlopen. “De plannen die Aperi ons bezorgde maakten het onze techniekers gemakkelijk om alle bekabeling op maat te voorzien, zodat elke module snel kon aangesloten worden.”

Binnen het project van Les Tilleuls was niet alleen vraag voor een oproepsysteem, maar ook toegangscontrole was nodig. Aperi kon beide in 1 systeem integreren, een voordeel voor Imtech. “Door de integratie van verschillende toepassingen in 1 systeem scoorde Aperi zeker punten bij ons. Het vereenvoudigd de installatie, er is 1 aanspreekpunt bij vragen en ook later is het gemakkelijk voor de klant dat ook zij slechts bij 1 firma terecht moeten moest er iets mislopen.”

Hoewel project Les Tilleuls nog niet afgerond is, kijkt Edouard Dheere al naar de toekomst. “Moest ik dit project opnieuw doen, dan koos ik resoluut voor Aperi. De firma staat bovenaan mijn lijst voor toekomstige projecten! De samenwerking verliep en verloopt zeer vlot, de communicatie is direct en duidelijk en de mensen bij Aperi zoeken bewust mee naar oplossingen,” zegt hij. “Het is duidelijk dat Aperi het belang en de rol van hun systemen in het grotere geheel beseft. Ze hebben hands-on ervaring in de sector, wat er voor zorgt dat ze met creatieve oplossingen komen op vraagstukken waar je als buitenstaander niet aan denkt.”